اخبار

پیام آیات عظام به همایش محله مسجد محور

پیام آیات عظام به همایش محله مسجد محور
مسجد باید محور همه فعالیت های مذهبی و اجتماعی باشد/بازگرداندن جایگاه واقعی مساجد به تشکیل جامعه دارای آرمان‌های الهی کمک می‌کند/مساجد سنگر است و این سنگرها را باید پرکرد
به گزارش پایگاه تخصصی مسجد ااولین همایش «محله مسجد محور» با سخنرانی حجت الاسلام کاظم صدیقی؛ امام جمعه موقت تهران و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و قرائت پیام آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی گرگانی؛ سه نفر از مراجع تقلید و خانواده شهید عبدالله میثمی؛ از شهدای روحانی دوران دفاع مقدس، روز گذشته در حسینیه ارشاد برگزار شد.
طرح محله مسجدمحور با هدف احیای کارکرد مسجد به عنوان محل اجتماع مسلمانان و کانون اصلی اداره جامعه، ترویج آموزه‌های دینی و اعتقادی در مساجد، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی در بین خانواده‌ها، تمرکز فعالیت‌های علمی، آموزشی و تفریحی نوجوانان و جوانان در مساجد، حل برخی معضلات اقتصادی اقشار جامعه در مساجد و آگاهی بخشی و افزایش سواد و بصیرت سیاسی افراد جامعه از طریق مساجد منطقه 3 اجرا شد.

بر اساس این گزارش  متن پیام آیات عظام بدین  شرح است :

پیام  آیت الله مکارم شیرازی
بسم ا... الرحمن الرحیم
قبل از هر چیز این همایش را که به عنوان ]محله[ مسجد محور تشکیل شده و هدف آن از نام آن کاملا هویداست  به همه شما عزیزان حاضر و دست اندرکاران و مؤسسین محترم تبریک می گویم و امیدوارم به اهداف مهم آن نائل شوید.
اگر به عقب برگردیم می بینیم مسجد در آغاز اسلام کانون همه فعالیت های عبادی و سیاسی و اجتماعی و اخلاقی مسلمانان بود.
مسجد مرکز مهم عبادت و تعلیم و تربیت و کانون مشورت و تصمیم گیری برای غزوات اسلامی، محل جمع آوری  زکات و دادگاه مهم اسلام برای احقاق حقوق بود.
و عجب اینکه مسجد پیغمبر اکرم (ص) در آن روز از یک چهاردیواری ساده که ارتفاع آن به اندازه قامت یک انسان بود تشکیل می شد. و احتمالا فرش هایی از بوریا در آن بود و بعداً که جمعی از مسلمانان از گرمای تابستان و سرمای زمستان ابراز ناراحتی کردند به دستور پیغمبر اکرم (ص) سقفی بر آن زده شد، ستون هایی از تنه درخت خرما و سقفی از شاخ و برگ های نخل و همین مسجد بود که توانست کاخ ظلم و بیداد گری را ویران کند و به خون ریزی های عصر جاهلیت پایان بخشد و بت پرستی را ریشه کن کند.
 ولی متأسفانه بعداً تدریجا ً مسلمان ها از مسجد فاصله گرفتند و آن شور و جنب و جوش در مسجد نبود و در این اواخر (قبل از انقلاب) بسیاری از مساجد کانونی برای اقامه نماز جمعی از مردان و زنان پیر و سالخورده شده بود.
بحمدا... با آغاز انقلاب اسلامی مسجد تدریجاً به صورت اول بازگشت و جنب و جوش و شوری از مسجد مخصوصاً از جوانان به راه افتاد و در واقع انقلاب شکوهمند اسلامی از مساجد طلوع کرد و هم اکنون گرچه مساجد جنب و جوش دوران انقلاب را ندارد ولی درعین حال باز هم مرکز بسیاری از فعالیت های اسلامی است، به خصوص این که غالب مساجد با کتابخانه های خوب و نیروی بسیج مجهز شده اند.
به یقین اگر بخواهیم در برابر دشمنان بایستیم و جوانانمان را از انحراف و غرق شدن در مفاسد اخلاقی نجات دهیم باید مسجد به صورت محور برای همه ی فعالیت های مذهبی و اجتماعی در آید و این نیاز به برنامه ریزی کامل و جامعی دارد که امیدوارم تشکیل دهندگان این همایش و کسانی که از نظر فکری با آنها هماهنگ هستند دست به دست هم بدهند و برنامه ای در خور این کار تهیه کنند و سپس به اجرا درآید.
من به همه شما عزیزان مخصوصاً جوانان حاضر در مجلس و تشکیل دهندگان این برنامه از صمیم دل دعا می کنم که به هدف نهایی نائل گردید و مسجد را هر روز به صورت بالنده تر و فعال تر از گذشته در آورید ، خداوند یار و یاورتان باد. و السلام علیکم و رحمه ا... و برکاته

پیام آیت‌الله علوی گرگانی

بسمه تعالی
مسجد از اولین پایگاههای دینی مردمی است که توسط پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی صلوات اله علیه و آله در شهر مدینه در ابتدای ورود خود بنا گردید و با این بنا نقش پر رنگ و با اهمیت آن را برای همگان آشکار ساخت.
 دین مبین اسلام به اجتماع مردمی به عنوان ابزار مهم برای پیشبرد اهداف اسلامی و به مسجد به عنوان مرکزی برای تنظیم و برنامه ریزی و هدایت افکار مردمی دینی مینگرد. شکی نیست که باز گرداندن جایگاه واقعی مساجد در محله ها می تواند به افزایش معرفت دینی و توسعه محله و شهر و وحدت کلمه امت اسلامی و در انتها مهیا سازی برای داشتن جامعه دارای آرمانهای الهی کمک کند.
 در این مسیر توجه به نکاتی چند اهمیت دارد.
1- مردم در هر محله ای باید مساجد را تحت محور روحانیت و امام جماعت زنده نگه داشته و چراغ آنرا روشن کنند و جوانان را به حضور چشمگیر در مساجد و ایفای نقش موثر تشویق نمایند.
2- تصمیم گیریهای مهم از ابتدای اسلام از دل اجتماعات متدینین در مساجد بیرون آمده پس همیشه باید مسجد را قطب فرهنگی هر محله و دارالندوه دانست.                       
3- در انتخاب هیأت امنای هر مسجدی باید از افراد مومن ،مخلص ، تلاشگر ، معتقد به کار جمعی ، متواضع ، خوش اخلاق و مردمی و مورد اعتماد عموم مردم محله استفاده گردد و از راهنمایی ائمه جماعات و بزرگان محله بهره برند.
4- مردم هر محله ای باید مسجد را خانه خود بلکه مهم تر از خانه خود دانسته و نسبت به رفع نیازهای آن در حد توان اهتمام نمایند و مسئولین نیز آنها را کمک کنند.

پیام آیت الله نوری همدانی 

 بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَی الزَّکاةَ وَ لَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللَّهَ فَعَسی‏ أُولئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدینَ
(سوره توبه، آیه 18)
 در این آیه شریفه تاکید شده است که مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند، امید است که آنان از هدایت یافتگان باشند.
 جایگاه و اهمیت مسجد در اسلام بسیار مهم است و نقش محوری دارد، در قرآن کریم مجموعاً 28 بار کلمه"مسجد" بکار رفته است که البته 22 بار به صورت مفرد یعنی "مسجد" و 6 بار هم به صورت جمع یعنی "مساجد" ذکر شده است و سه بار هم کلمه مساجد با قید الله (مساجدالله) آمده که می خواهد تاکید کند مساجد خانه های پروردگار هستند و چون خانه خدا بوده و از قداست ذاتی برخوردار می شوند هرکسی توفیق خدمتگذاری به مساجد را ندارد و تنها کسانی موفق به عمران و آبادانی مساجد می شوند که اولا ایمان به خدا و معاد داشته باشند و ثانیا خود اهل نماز و پرداخت زکات باشند و این ایمان چنان در دلهای آنان نفوذ کرده باشد که از هیچ چیز جز خدای قادر قهار نهراسند.
 قرآن کریم در جای دیگر در همین سوره توبه ، مشرکان را از آباد کردن مساجد منع می کند و می فرماید:
" ما کانَ لِلْمُشْرِکینَ أَنْ یَعْمُرُوا مَساجِدَ اللَّهِ شاهِدینَ عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ بِالْکُفْرِ أُولئِکَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ وَ فِی النَّارِ هُمْ خالِدُونَ "
(سوره توبه، آیه 17)
 این آیه شریفه نیز بخوبی این معنا را می رساند که مشرکان در حالی که عملکردشان به کفرشان گواهی می دهد، حق ندارند مسجدهای خدا را آباد کنند و اگر هم این کار را بکنند، اعمال آنان تباه است و برای همیشه در آتش دوزخ می مانند.
 بنابراین مسجد خانه خداست و جای مومنان و پاکان است و محلی است برای اجتماع مسلمین و رسیدگی به امور مسلمانان و نقشی اساسی و محوری در فعالیتهای دینی، اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی دارد.
 مسجد همانطور که امام بزرگوار و عظیم الشان بارها در کلام نورانی شان اشاره فرمودند "که مساجد سنگر است و این سنگرها را باید پرکرد " نقشی حیاتی در حفظ و بقای انقلاب اسلامی دارد.
 انقلاب اسلامی ملت ایران از مساجد نشات گرفته و این اثر بخشی مساجد در استمرار انقلاب اسلامی همچنان باید ادامه پیدا کند، امام امت فرمودند: {مساجد باید مجتمع بشود از جوانها، اگر ما بفهمیم که این اجتماعات چه فوایدی دارد و اگر بفهمیم که اجتماعاتی که اسلام برای ما دستور داده و فراهم کرده است، چه مسائل سیاسی را حل می کند، چه گرفتاریهایی را حل می کند، اینطور بی حال نبودیم که مساجدمان مرکز بشود برای چند پیرزن و پیرمرد، مسجد مرکز تبلیغ است، در صدر اسلام از همین مسجدها جیشها، ارتشها راه می افتاده، مرکز تبلیغ احکام سیاسی اسلام بوده و هروقت یک گرفتاری را طرح می کردند، صدا می کردند: "الصلوه مع الجماعه"}
 امام بزرگوار همواره نگران کم رنگ شدن نقش مساجد و حضور مردم در انقلاب بودند و می فرمودند:{شما باید هوشیار باشید که مسجدهایتان و محرابهایتان و منبرهایتان را حفظ کنید و بیشتر از سابق، شمایی که این معجزه را از مسجد دیدید که همه قدرتها را به هم شکست، نه فقط ابر قدرتها، قدرتهای دیگر را هم به هم شکست، نباید در اسلام سستی کنید! مسجدها را محکم نگهدارید و پر جمعیت کنید!  اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتومها نداشته باشید، ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید! آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت کنید به اسلام، پشت کنید به مسجد، ای ملت، مسجدهای خودتان را حفظ کنید! مسجدها را حفظ کنید! بروید به مسجد تا این نهضت به ثمر برسد و مملکت شما نجات پیدا کند!.}
 اینها بخشی از بیانات امام راحل(قدس الله نفسه الزکیه) است که از عمق وجود ملت ایران را به حضور در مساجد فرا می خواندند، حال چرا ما عمل به تکلیف نمی کنیم، آیا وضع مساجد ما رضایتبخش است؟!
 از 75 هزار مسجدی که در کشور وجود دارد، آمار داده اند نصف از آنها امام جماعت ندارند و آنها هم که دارند بسیاری از آنها هر سه وعده نماز ندارند و یا اگر دارند جمعیت ندارند! همه باید بدانیم غفلت از مساجد جایز نیست و همانطور که رهبری معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با ائمه مساجد فرمودند: مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست می رود.
 ائمه مساجد باید به این سخنان توجه کرده و هسته های مقاومت فرهنگی را در مساجد با کمک جوانان پرشور بسیجی و کانونهای فعال مساجد که مورد تاکید و حمایت رهبری معظم هستند، تشکیل داده و روز بروز بر غنای برنامه های مساجد بیفزایند، آبادانی واقعی مساجد به حضور جوانان انقلابی و متعهد در مساجد است و سازمان بسیج و ستاد کانونهای مساجد و مرکز رسیدگی به امور مساجد و یا هر نهاد دیگر مرتبط با مسجد باید برای حضور جوانان در مسجد برنامه ریزی کند تا انشاالله این سنگرهای اسلام همچنان مستحکم در مقابل استکبار جهانی و عمال آنها در منطقه از قبیل گروههای تکفیری تربیت یافته وهابیت سعودی بایستند و باید بدانیم این جوانان عزیزی که مدال زیبای "مدافع حرم" را برگردن انداخته اند، همگی از مساجد برخاسته اند و از تربیت شدگان مسجد هستند، پس این پایگاههای قدرت و معنویت را حفظ کنیم و کار مربوط به مسجد را بزرگ و با اهمیت بشماریم.
 اینجانب برخود لازم می دانم از تلاشی که دست اندرکاران قرارگاه فرهنگی شهید میثمی با همکاری شهرداری تهران در برگزاری همایش "محله مسجد محور" مبذول داشته اند ، تشکر و قدردانی نمایم.
 دوام سعادت و توفیق همگان را از درگاه احدیت مسئلت می نمایم.
۳ شهریور ۱۳۹۵ ۱۱:۲۸

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید