110 دیگ آش غدیری
۱۴۰۰/۰۶/۱۴

در تقویم زندگی، روزهای عید همیشه طعم متفاوتی دارند، طعم لباس نو، روی شاداب، بوی خوش، عطر گلاب غذای نذری که تا ته اتاق های خانه می دود و صداهای مدیحه خوانی و شور و سرود و دعا که از مناره مسجد محل بلند است. خبر داری غدیر نزدیک است، غدیر هم، همین روزاست!

ایده: پخت 110 دیگ آش غدیری به نیت اطعام عمومی غدیر با مشارکت مردمی

مشروح ایده

برای تشویق مردم متدین و مومن به اطعام در روز غدیر، می‌توان طرح اطعام زیر را اجرا نمود بدین شرح که مقداری نخود، لوبیا و رشته آشی را به صورت خام در دیگی بگذاریم و آن دیگ را در وسط حیاط مسجد قرار دهیم. می‌توانیم بالای دیگ بنویسم مشارکت در طبخ 110 آش غدیری به مناسبت عید غدیرخم در ظهر روز عید غدیر.

طرح فوق در نگاه اول شاید آنقدر وسیع به نظر نرسد اما این اجرای این طرح در سال‌های گذشته نشان داده است که اطعام غدیر با توجه و عنایت مردم روبه رو بوده و گاه یک دیگ آش به صدها دیگ آش وسعت یافته است. با گذر زمان و پیگیری این طرح طی چند سال متوالی، پخت آش غدیری به جریانی مومنانه و باشکوه تبدیل خواهد شد.

بایدها و نبایدها

دیگ آش در محل مناسبی از مسجد و ترجیحا در محل عبور و مرور مردم قرار داده شود.

امام جماعت مسجد درباره فضیلت اطعام غدیر صحبت کرده و جایگاه آن را تبیین نماید.

زینت ها و مستحبات

درخواست همکاری از هیئات برای پخت آش برای بالا بردن میزان مشارکت مردمی

توزیع آش در ظرف‌های ویژه اطعام جهت ترویج اطعام ساده و کم‌هزینه

دستاوردهای ایده

ترویج اطعام عمومی عیدغدیر خم

پشتوانه نظری

امام رضا علیه السلام:

«و من اطعم مومناً کان کمن اطعم جمیع الانبیاء و الصدیقین» کسی که مؤمنی را روز غدیراطعام دهد، مثل کسی است که همه پیامبران و صدیقان را اطعام داده باشد.

اقبال/ ص 465.