اخبار

تاکید حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی بر تقویت جایگاه مکبّری

تاکید حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی بر تقویت جایگاه مکبّری
امام جماعت مسجد الاقصی تقویت جایگاه مکبری را راهکاری تاثیر گذار برای جذب کودکان و نوجوانان به مسجد دانست.

حجت الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، امام جماعت مسجد الاقصی تهرانپارس و مدیر حوزه علمیه ثقلین در گفتگو با خبرنگار پرتال مرکز رسیدگی به امور مساجد، در خصوص نقش مکبری کودکان و نوجوانان در مسجد، گفت: آنچه در ابتدا برای کودکان و نوجوانان جاذبه دارد جنبه های شعاری و آداب مسجد مانند اذان گویی و مکبری است که در واقع کودک در این جایگاه ها می تواند خودی نشان دهد.

وی با بیان اینکه کودکان هنگام اذان و یا تکبیر گویی خود را در جایگاهی می بینند که به نماز گزاران تذکر می دهند، ادامه داد: اگر والدین بچه ها را در این باره تشویق و ترغیب کنند و با مدیریت صحیح امام جماعت و هیئت امنا رقابت سالم و مرتبی بین آنها ایجاد شود، بی شک حضور کودکان در مسجد پر رنگ تر می شود.

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی رقابت برای تکبیر گویی را موجب افزایش تعداد مشتاقان و داوطلبان و در نهایت افزایش علاقه مندی آنها به مسجد دانست و افزود: با این کار می توان حضور کودکان در مسجد را نهادینه کرد و آنها را به نمازگزارن دائمی مسجد تبدیل کرد.

وی انتقال پیام مسجد به خانواده ها از طریق کودکان را مهم ارزیابی کر و توضیح داد: تقدیر امام جماعت از این گونه افراد موجب خواهد شد که کودکان مسجدی شوند. مضاف بر اینکه کودکان مسجدی پیام مسجد رابه اولیا خود منتقل می کنند و این می تواند در جذب نمازگزاران شیوه موثری باشد.

مدیر حوزه علمیه ثقلین در خصوص توصیه های بیان شده نسبت به جایگاه مکبری اظهار کرد: از آنچه در روایات و کتب حدیث درباره موذن گفته شده است می توان در زمینه تکبیر گویی نیز بهره برد زیرا تکبیر گویی نوعی اذان گویی است؛ البته اذان خبر کلی برگزاری نماز را می دهد و مکبر نقش هدایت نماز گزار را بر عهده دارد.

وی در پاسخ به این سئوال که بهترین راهکار برای برقراری پیوند عمیق میان کودکان و مسجد چیست، خاطر نشان کرد: باید در مسجدی که از ابتدا  ساخته می شود در آن محلی برای سرگرمی کودکان و نوجوانان متناسب با سن شان در نظر گرفته شود. البته غالب بسیج خوب است که خود بچه ها به صورت خودجوش جذب می شوند اما من معتقدم چتر بزرگ تری لازم است که علاوه بر شبکه بسیج، کودکان را جذب مسجد کند زیرا ممکن است برخی به هر دلیل نخواهند عضو بسیج باشند اما به حضور در مسجد علاقه داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی ادامه داد: همچنین باید مشوق هایی وجود داشته باشد و امام جماعت شخصا در برنامه های مختلف مانند مسابقات، جوانان را ترغیب و تشویق کند، تا در امور خیر از هم سبقت بگیرند. در واقع با شخصیت بخشیدن به کودکان می توان آنها را به مسجد جذب کرد.

وی در پایان با تاکید بر لزوم پیوند مسجد- مدرسه یادآور شد: مساجد باید با مدارس در مقاطع مختلف در ارتباط باشند و دانش آموزان موفق را به گونه های مختلف تشویق کنند زیرا این کار نیز در تقویت ارتباط نوجوانان با مسجد اثر قابل توجهی دارد.

۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۱:۴۲

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید