سه شنبه / ۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۳
سرویس : مسجد ایده
کد خبر : ۳۵۲۴۵
گزارشگر : ایده ایده
ایده مسجدی

این مسجد قصری بهشتی است

نخستین کسی که مسجد کوفه را طرح‌ریزی کرد، حضرت آدم(ع) بود و بعدها حضرت نوح(ع) پس از طوفان آن را تجدید بنا کرد. در سال ۱۷ هجری قمری با حضور اولیه مسلمانان در کوفه در زمان سعد بن ابی وقاص و پیشنهاد سلمان فارسی، این مسجد به همراه دارالعماره، دوباره ساخته شد.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی مرکز رسیدگی به امور مساجد ، مسجد ایده؛ چون براق نبی خدا بر آسمان کوفه رسید، جبرئیل از قصری بهشتی در روی زمین خبر داد. نگاه پیامبر بر مسجد کوفه خیره ماند. از خداوند اجازه گرفت و در سجده‌گاه فرشتگان فرود آمد و قامت به نماز بست. اینجا کجاست که نبی خدا در میانه معراج، بال و پر موکب خویش می‌خواباند و دو رکعت نماز عشق می‌خواند؟

تو ای زائر حسین، بی‌گمان سفر کرب و بلایت معراج عشق است. پس اگر به نجف رسیدی، مسجد کوفه را به خاطر داشته باش و از بارقه‌های راز و  نیازش توشه‌ای برگیر:

شناسنامه مسجد

نام مسجد: مسجد کوفه

محل ساخت: 12 کیلومتری شمال شهر نجف، کوفه

تاریخ ساخت: نخستین کسی که مسجد کوفه را طرح‌ریزی کرد، حضرت آدم(ع) بود و بعدها حضرت نوح(ع) پس از طوفان آن را تجدید بنا کرد. در سال ۱۷ هجری قمری با حضور اولیه مسلمانان در کوفه در زمان سعد بن ابی وقاص و پیشنهاد سلمان فارسی، این مسجد به همراه دارالعماره، دوباره ساخته شد.

ویژگی‌های مسجد

قصری از بهشت به روایت امیرالمومنین علی(ع)

نمازگاه مهدی موعود به روایت امام علی(ع)

سجده‌گاه فرشتگان و نخستین محلی که خدا در آن عبادت شده است.

مصلا و عبادتگاه هزار پیامبر و اوصیاء ایشان

عبادت و نماز گزاردن در آن تمام و معادل حج الهی است.

مدفن پیامبران و اولیاء الهی همچون هانی بن عروه، مسلم بن عقیل و....

مرکز حکومت امام زمان(عج) در آینده طبق روایات اسلامی

ایده‌های مسجد

مسجد کوفه از مقاماتی برخوردار است که از پیشینه مقدس و کارکردهای ارزشمند آن به ما خبر می‌دهند. بیان این مقامات، ایده‌های این مسجد را برای ما به نمایش خواهد گذاشت:

رحبه امیرالمومنین(ع)

در جلوی مسجد کوفه، جایی که درِب مسجد کوفه قرار داشته، سکویی است که امام علی(ع) پیش از نماز یا مواقع دیگر، روی آن می‌نشسته و به پرسش‌های مردم پاسخ می‌داده است. بخشی از روایات به این موضوع اشاره دارد. این مقام به لزوم دسترسی مومنان به امام جامعه و ارتباط بی‌واسطه با او اشاره دارد.

دکة القضاء

مکانی که امام علی(ع) در آنجا قضاوت می‌کرد. در آن موضع، ستون کوتاهی وجود داشته که روی آن این آیه قرآن نوشته شده بود: «إِنَّ اللهَ یأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ اْلإِحْسانِ...». این مقام نشانه یک کارکرد دیگر یعنی قضاوت در مسجد است.

مقام حضرت آدم(ع)

ستون هفتم مسجد کوفه معروف به مقام حضرت آدم است. اینجا مکانی است که خداوند توبه آدم را قبول کرد. همچنین امیر المؤمنین(ع) نزدیک این ستون نماز می‌خواند، لذا به مقام امیر المؤمنین(ع) نیز معروف است. این مقام نشانه جایگاه مسجد به عنوان اولین مکان عبادت و ابراز توبه و درخواست هدایت است.

مقام حضرت ابراهیم، امام سجاد و امام صادق(ع)

حضرات معصومین همگی پای ستون‌های مسجد کوفه نماز گزارده و عبادت کرده‌اند. کارکرد مسجد به عنوان اولین مکان عبادت و نماز در این مقام‌ها نمودار می‌گردد.

مقام جبرئیل

ستون پنجم مسجد منسوب به حضرت جبرئیل است. در شب معراج که پیامبر(ص) از مسجدالحرام به مسجدالاقصی در حرکت بود، هنگامی که به سرزمین کوفه رسید، جبرئیل به پیامبر فرمود:‌ ای رسول خدا، اکنون مقابل مسجد کوفه هستی. پیامبر با اجازه خداوند در آن دو رکعت نماز گزارد. این مقام نشانه اهمیت نماز حتی در میانه سفر معراج نبوی است. همچنین مسجد محل معراج مومنین است.

جایگاه به گِل نشستن کشتی نوح

این مقام نشانه این است که مسجد جایگاه هدایت مومنین و مایه نجات ایشان از عذاب است.

 

https://www.masjed.ir/u/7MX

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir