شنبه / ۲۳ اَمرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۱
کد خبر : ۲۵۹۰۵
گزارشگر : حمیدرضا حیدری

اوقاف استان‌ها وبقاع متبرکه دخالتی درفعالیت مساجد ندارند

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران:تعیین هیات امنای مساجد بر عهده ادارات اوقاف است.برای جلوگیری از تداخل کاری، تعیین این اعضا با حکم مرکز رسیدگی به امور مساجد انجام می شود.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد حجت‌الاسلام سید هاشم حسینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری شبستان، گفت: اداره کل اوقاف استان تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد، تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌اند تا فعالیت‌های شان به ویژه در نقاطی که بقاع و مساجد همسایه یکدیگر هستند دارای هماهنگی بیشتری باشد. هرچند گاهی برخی تفاوت سلیقه‌ها موجب بروز برنامه های مجزا در چنین مساجدی می‌شود.

وی افزود: البته برگزاری مجزای برنامه‌ها مانند قرائت دعای کمیل در آن دسته از مساجد و بقاع که در همسایگی یکدیگر هستند منافاتی با وجود وحدت رویه میان آن ها ندارد. هرچند وجود همکاری و مدیریت مشترک میان آن ها همانند مسجد گوهرشاد در جوار حرم رضوی یا مسجد اعظم قم در جوار حرم حضرت معصومه (س) بهتر است.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره کل اوقاف استان تهران ادامه داد: هر مدیر بقعه ای که امام جماعت هم هست موظف به حضور در مساجد در مدت زمان مشخصی در روز است؛ بنابراین لزومی به حضور در ساعاتی مثل نماز ظهر یا مغرب ندارد و می‌تواند در ساعات دیگری در دفتر  بقعه یک امامزاده باشد.

حسینی با اشاره به برگزاری نماز جماعت در بیشتر بقاع امامزادگان، گفت: به جز آستان‌هایی که جمعیت اندکی موقع نماز در آنها حضور دارند، در سایر بقاع، اقامه نماز به شکل جماعت برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: اداره کل اوقاف استان‌ها و بقاع متبرکه دخالتی در فعالیت مساجد ندارند؛ هرچند تعاملاتی میان این ادارات و مرکز رسیدگی به امور مساجد مانند بیمه خادمان و تهیه مطالب محتوایی وجود دارد.

 معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران، خاطرنشان کرد: تعیین هیات امنای مساجد نیز بر عهده ادارات اوقاف است. البته برای جلوگیری از تداخل کاری، تعیین این اعضا با حکم مرکز رسیدگی به امور مساجد انجام می شود.

وی افزود: با وجود اینکه برخی از مساجد موقوفه هستند اما طی تفاهم‌نامه‌ای مدیریت نرم افزاری آن، به مرکز رسیدگی به امور مساجد محول شده است. هرچند مسوولان این مساجد باید مفاصاحساب مالی آن ها را در پایان سال،  به ادارات اوقاف تحویل دهند.

 معاون فرهنگی اداره کل اوقاف استان تهران، اظهار کرد: چنین تعاملاتی با افزایش اختیارات ائمه جماعات، زمینه ساز تسهیل و تسریع برنامه‌های مساجد شده است.

https://www.masjed.ir/u/1LBY

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد:
 
عروج شهادت‌گونه در محراب عبادت
 
به مناسبت روز جهانی مسجدبرگزار می‌شود
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir