شنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۶:۴۸
کد خبر : ۲۸۶۷
گزارشگر : روح اله اسماعیلی

احداث نخستین مسجد سبز خاورمیانه در امارات.(ایمنا.92/01/17)

خبرگزاری ایمنا: مسجد در دست احداث خلیفه التاجر در منطقه ی دیره دوبی، با بهره گیری از بام سبز، فناوری های انرژی خورشیدی و سیستم های کنترل مصرف و تسویه ی آب وضو، نخستین مسجد سبز و سازگار با محیط زیست خاورمیانه خواهد بود که در امارات ساخته می شود.

احداث نخستین مسجد سبز خاورمیانه در امارات

به گزارش ایمنا، این مسجد با مشارکت دولت و بنیاد امور اوقاف امارات متحده عربی و نیز شرکت های خصوصی در دست احداث است. عملیات ساخت مسجد با توجه ویژه به حفظ منابع و حفاظت از محیط زیست و نیز به کارگیری فناوری های سبز روز صورت می پذیرد و از آنجا که در تلفیق با محیط زیست ساخته می شود، پیش بینی می گردد استانداردی برای ساخت مساجد آینده ارائه دهد. 
فناوری های ساختمانی سبز همچون پانل های انرژی خورشیدی برای تامین گرمای آب وضو و منزل امام جماعت، دستگاه های بازیافت آب برای استفاده مجدد آب وضو برای آبیاری و یک بام سبز به منظور عایق بندی ساختمان در مقابل گرما در این مسجد تعبیه خواهند شد.  
به گفته ی طیب الرئیس دبیرکل بنیاد امور اوقاف امارات، با توجه به فراخوان جهانی برای حفظ انرژی، ضروری است که برنامه ریزان در قبال احداث ساختمان هایی که با استاندارهای سبز منطبق باشند، احساس مسوولیت کنند.  
حتی در طرح ساختمانی این بنا که از سوی مشاوران محیط زیست انگلستان برنامه ریزی شده است، از کاربرد پلی استیرن و پنبه نسوز خودداری شده است.  
به تازگی نیز قراردادی مابین شرکت گروهه، بنیاد امور اوقاف امارات متحده ی عربی به امضا رسیده که طی آن شرکت گروهه متعهد شده است تجهیزات بهداشتی خود را در ساخت اولین مسجد سازگار با محیط زیست این کشور به کار برد. شرکت گروهه پروژه ای تحت عنوان پایداری آب در منطقه ی خاورمیانه، از جمله در کشورهای عربستان سعودی، سوریه و اردن در دست اجرا و گسترش دارد که ابتکار مسجد سبز نیز بخشی از این پروژه محسوب می شود. بر اساس این همکاری و با هدف کاهش مصرف آب در مسجد، شرکت گروهه تجهیزات پایدار خود را به مسجد خلیفه التاجر در منطقه ی دیره دوبی اهدا خواهد کرد.
این مسجد قرار است به آخرین فناوری های سبز روز شامل پانل های خورشیدی تامین انرژی و سیستم های بازیافت و پاکسازی آب وضو به منظور استفاده در امور آبیاری و سرویس های بهداشتی، مجهز گردد. 
میکسرهای خود به خود بسته شونده ی شرکت گروهه و نیز سیستم های فشاری آب این مسجد را به تسویه کننده های پایدار آب مجهز خواهند کرد و اینگونه مصرف آب زائد و اضافی هزاران نمازگزار این مسجد کاهش خواهد یافت. 
امارات متحده عربی گزارش داده است که این کشور یکی از مصرف کنندگان بیشترین میزان آب در جهان است؛ در حالیکه سرانه ی مصرف آب جهانی ۲۵۰ لیتر در روز است، سرانه ی مصرف آب در امارات ۵۵۰ لیتر در روز می باشد. 
طیب الرئیس، دبیرکل بنیاد امور اوقاف امارات گفته است با بهره گیری از تکنولوژی پایدار شرکت گروهه ما به دنبال کاهش میزان مصرف آب اضافی هستیم که در حال حاضر بسیاری از مساجد این کشور با آن مواجه هستند. تجهیزات این شرکت امکان ذخیره میزان قابل توجهی آب را فراهم خواهد کرد که این امر هم برای مسجد و هم برای محیط زیست مفید خواهد بود و لذا ما مشتاقانه منتظر تکمیل این طرح هستیم.
فیراس ابراهیم، مدیر منطقه ای شرکت گروهه در امارات گفته است ما خوشحالیم که این قرارداد را با بنیاد امور اوقاف امارات امضا کرده ایم و با همکاری این بنیاد امیدواریم بتوانیم آگاهی شهروندان امارات را نسبت به لزوم حفظ و نگهداری آب، با انجام راهکارهای عملی افزایش دهیم، که این اقدام گامی در جهت ابتکار شرکت گروهه در زمینه ی حفاظت از آب جهانی خواهد بود که با عنوان طرح «حفاظت از آب» (WaterCare) در دستور کار ما قرار دارد. در طی این همکاری ما امیدواریم که بتوانیم نقش خود را در کاهش جای پای آب در امارات به خوبی ایفا کنیم. 
وی افزوده است: نصب شیرهای آب پیشرفته به کاهش مصرف آب و تامین تسهیلات برای وضوگرفتن آسان نمازگزاران کمک خواهد کرد. 
مسجد خلیفه التاجر اولین مسجد سبز و سازگار با محیط زیست در امارات و بزرگترین آن در شهر دوبی خواهد بود. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته انتظار می رود این طرح در سال ۲۰۱۴ کامل شود. این مسجد در زمینی به وسعت ۱۰ هزار مترمربع در دست ساخت است و گنجایش حضور همزمان ۳۵۰۰ نمازگزار را داراست. /۱۳

ایمنا
https://www.masjed.ir/u/1DWr

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد:
 
عروج شهادت‌گونه در محراب عبادت
 
به مناسبت روز جهانی مسجدبرگزار می‌شود
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir