حجت الاسلام "محمدعلی حسین زاده" به ستاد خبری دهه تکریم مساجد گفت: اگر امام جماعت به عنوان مدیر، کارهای فرهنگی مسجد مانند خواندن دعا، تکبیر، تلاوت قرآن و اذان و همچنین اجرای برنامه ها و مراسم های مذهبی را به نوجوانان و جوانان واگذار و آنان را در اداره مسجد سهیم کند؛ بسیاری از این افراد، با انگیزه و نشاظ فعالیت های مفیدی را انجام می دهند.
وی افزود: یکی از وظایف ائمه جماعات مساجد، پاسخگویی به شبهات و مسائل اعتقادی جوانان و نوجوانان است و در واقع یکی از راه های جذب جوانان به مسجد، توانمندی علمی امام جماعت و استدلال های منطقی و اندیشمندانه او به نسل جوان است.
به گفته حسین زاده، زمانی که نوجوانان و جوانان در مسجد مطالب جدیدی یاد بگیرند و از نظر علمی قانع شوند؛ به مرور احساس علاقه به این مکان مقدس می کنند ولی اگر استدلال های امام جماعت به روز نباشد؛ ممکن است جوانان احساس کنند که مسجد پاسخگوی نیازهای علمی و اعتقادی آنان نیست و از آن استقبال نکنند.
امام جماعت مسجد جامع المهدی(عج) میدان المپیک عمل کردن به سفارش حضرت علی(ع) مبنی بر کوتاه کردن نمازهای جماعت را یکی از عوامل جذب جوانان به مسجد دانسته و افزود: امیرمومنان مالک اشتر را موظف کرد تا نمازهای جماعت را کوتاه برگزار کند و این مساله سبب می شود تا قشرهای مختلف مردم از دانش آموزان و دانشجو گرفته تا راننده و کاسب، نماز جماعت را مانع فعالیت ها و کارهای خود ندانسته و احساس خستگی و کسالت نیز نمی کنند.
این نویسنده و پژوهشگر مذهبی افزود: خواندن دعاها و مناجات بعد از نماز در مساجد بایستی بر اساس آموزه های دینی و دستورات ائمه معصومین (ع) باشد و متولیان مسجد نباید در این زمینه دچار افراط و تفریط شوند.
حسین زاده در ادامه از ائمه جماعات خواست تا در میان دو نماز از سخنرانی و برگزاری مراسم های طولانی خودداری کنند و تاکید کرد: مردم از دین گریزان نیستند بلکه از عملکردهای ما که دچار افراط و تفریط می شویم؛ گریزان هستند.
این استاد دانشگاه در ادامه به نقش امام جماعت در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد اشاره کرد و گفت: ائمه جماعات وظیفه دارند تا میان هیات امناء، خادم مسجد، نمازگزاران و نسل جوان مدیریت کنند؛ به گونه ای که موجب دلسردی برخی کودکان و نوجوانان مسجدی نشوند که معمولا این گونه افراد طبیعت بازیگوشی دارند.
امروز بیست و هشتم شعبان المعظم و نهمین روز از دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان "مسجد، مامن نوجوانان و جوانان" نامگذاری شده است.
مرکز رسیدگی به امور مساجد