نمایش صفحات

با درود بر شما حضار گرامى و علماى گرانقدرى که تشریف دارید و با تبریک به شما که در کشورتان به یُمن رهبرى امام و رهبر معظم انقلاب آیه‏اللّه‏ خامنه‏اى، مساجد نقش واقعى خود را برعهده گرفته‏اند.

درود ما از عراق، کشور امام حسین علیه‏السلام و امام على علیه‏السلام و کشور تمدن‏ها بر شما باد، نخستین سرزمینى که دعوت اسلامى را مبارک شمرد، از جنوب عراق، از شهر ناصریه، همان شهرى که آیه‏اللّه‏ سید محمّد سعید حقوبى در سال 1914 میلادى انقلاب به راه انداخت، از شهرى که حضرت على علیه‏السلام چند روزى در سرراه‏شان به بصره، در آنجا اقامت گزیدند و تبرّک بخشیدند، به شما سلام و درود مى‏گوییم، به شما و کشور شما و شما عزیزان میهمان و به رهبرتان.

با توجه به آیاتى که در قرآن مجید در تجلیل از علما آمده است، در عین حال که مسؤولیت این گروه را بسیار بزرگ دانسته است، براى سلاطین و کسانى که در مقابل حرکت و ایمان مردم ایستادند، عذاب سختى را پیش‏بینى کرده است.

من از عراق خونین براى شما سخن مى‏گویم از عراقى که امروز وضع بسیار حساس دارد و از همه شما و دست‏اندرکارانى که از من دعوت کرده‏اند و این فرصت را به من داده‏اند تا با شما صحبت کنم، تشکر مى‏کنم.

در اهمیت این سرزمین همین بس که حضرت على علیه‏السلام، آن را براى اقامتش برگزید؛ امام على و امام جعفر صادق علیهماالسلامآنجا را سرزمین تعلیم قرار دادند و در جلسات درس‏شان حدود نهصد تا چهارهزار شاگرد تربیت کردند که جملگى از جعفر بن محمّد روایت مى‏کردند. ائمه معصومین، این کشور را براى زندگى و فعالیت‏هاى خود برگزیدند. ائمه بسیارى از مذاهب اسلامى در این سرزمین به تحصیل و زندگى پرداختند؛ شیخ توسى، شیخ مفید، سیدین شریفین نیز در اینجا بودند و در بسیارى از کنفراس‏هاى کشور، شاهد بودیم که بسیارى از شخصیت‏هاى برجسته اسلامى در این کشور زندگى کردند، درس خواندند و دانش فرا گرفتند و به هر حال نسبتى با این کشور داشته و دارند. من مى‏خواهم تا آنجا که فرصت اجازه مى‏دهد، به عنوان نماینده‏اى از این سرزمین، براى شما صحبت کنم.

از جمله مسائل مطرح عقیده انسان است. این عقیده هم جنبه‏هاى مثبت دارد  و هم ممکن است داراى جنبه‏هاى دشوار و آزمایشى باشد. عشق به اسلام از موقعى که خود پیغمبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم در صدر اسلام بود، در این سرزمین پدید آمد و به خصوص براساس آیه و حدیث ثقلین بر محبت پیروان به اهل‏بیت خود تأکید داشتند البته خطاب من به عراقى یا ایرانى نیست، بل به همه افرادى است که اسلام را پذیرفته و به آن عشق ورزیده و چه دشوارى‏هایى به جان خریده‏اند. حتى حضرت امام حسین علیه‏السلاموقتى حرکت خود را شروع کردند، على‏رغم توصیه‏هاى بسیار براى جلوگیرى از قیام‏شان به لحاظ آنکه مردم فقط ظاهر کار را مى‏دیدند، ولى امام حسین علیه‏السلامتأکید کردند که من باید حتما قیام کنم حتى اگر تکه‏تکه شوم و این قیام نشان دهنده اوج ایمان امام به حرکت مردمى خود بودند.

عزیزان من! دشوارى و عوارض عشق به اهل‏بیت علیهم‏السلام، همیشه گریبانگر عراقى‏ها بوده است. از 1400 سال به این سو از طرف اموى‏ها، عباسى‏ها و به ویژه از طرف عثمانى‏هایى که این عوارض را بر ما تحمیل کردند.

در عهد اموى‏ها بدبختى جامعه اسلامى شامل همه حکومت‏هاى اسلامى بود، ولى عراقى‏ها بیش از همه دشوارى را تحمل کردند. زمان عباسیان که اوضاع بدتر شد، باز هم عراقى‏ها سهمى عمده داشتند. در دوره عثمانى‏ها کار به جایى رسید که حتى شهادت دادن یک فرد شیعه را در دادگاه‏ها نمى‏پذیرفتند، در حالى که 65 تا 70 درصد مردم عراق از شیعیان بودند!!

پس از عثمانى‏ها نیز، انگلیس وارد معرکه شد، که باز علماى شیعه سردمدار مبارزه با انگلیس شدند و مردم نیز همکارى و ایشان را وادار به خروج از کشور کردند که آنان هم‏چنان کینه‏اى بسیار شدید به علماى نجف دارند. البته مبارزات علماى نجف بر صدر ایشان فراموش نشده است. ما در چندین دهه گذشته درگیر این مسائل بوده‏ایم.

پس از آن، انگلیسى‏ها نظام شاهنشاهى را در عراق مستقر و علماى مخالف خویش را عمدتا به ایران تبعید کردند؛ چون از این حیله بهره بردند، دست به دامن حزب بعث شدند! در این میان، میشل عفلق مسیحى که از جمله رهبران حزب بعث بود به حمایت پرداختند، او که در سال 1968 میلادى معاون رئیس جمهور بود مى‏گوید بعثى‏ها نه با دست انگلیس بل با دست امریکا وارد معرکه شدند. بدینسان ما همچنان به پرداخت مالیات و عوارض ادامه مى‏دادیم.

در زمان حزب بعث هزاران تن از علما را تبعید یا زندانى کردند و بسیارى را کشتند که در صدر آنها آیه‏اللّه‏ شهید محمّد باقر صدر بود که واقعا امت ما مدیون این شخصیت بزرگ است. شخصیتى که حرکتى بسیار بزرگ شروع کرد و راه  زیادی در مسیر تحقق حکومت اسلامى و مبارزه با انحرافات پیمود.

این بدبختى‏ها و دشوارى‏ها فقط مختص شیعیان نبود، اکثریت جمعیت عراق در سختى بودند، اگر چه مخالفان اصلى حکومت، ایشان بودند، ولى همه مردم عراق با این مسئله درگیر بودند. یکى از علماى مسلمان را به ‏نام «عبدالعزیز بدوى» که سنى هم بود، بعد از اعدام، تکه‏تکه کردند!! در سال 1970 میلادى یک میلیون شیعه، قربانى رژیم بعث شدند، این رژیم آن چنان خونخوار و سفّاک بود که فقط در یک عملیات، 180 هزار نفر کُرد را زنده به گور کرد. هنوز هم بعد از سال‏ها گورهاى دسته جمعى یکى پس از دیگرى کشف مى‏شوند. این فجایع مختصرى از جنایات وى بود که هم‏چنان ادامه دارد.

حرکت نظام فاشیست بعث برضد جهان عرب و همه مسلمانان و نیز جهان متمدن ادامه یافت و سرانجام به تحمیل جنگ برضد جمهورى اسلامى منجر شد که ما نخستین کسانى بودیم که دعوت امام را در دفاع از جمهورى اسلامى لبیک گفتیم و اکنون در خود ایران، آرامگاه‏هایى براى شهداى ما تعبیه شده که در دفاع از جمهورى اسلامى برضد رژیم صدام به شهادت رسیدند.

در واقع رژیم صدام را همه مردم و علما به سقوط کشاندند. یعنى این خود مردم بودند، ولى امریکایى‏ها نمى‏خواهند این را بپذیرند. اکنون نیز آنان مانع از محاکمه صدام مى‏شوند. مردم عراق براى سقوط رژیم صدام قربانى‏هاى فراوانى دادند، اما سرانجام موفق شدند تا او را به آنجایى که شاهدش هستید، بیندازند. ان‏شاءاللّه‏ محاکمه او هم تحقق خواهد یافت.

متأسفانه منافع برخى کشورها هم ایجاب مى‏کند که بگویند امریکا باعث سقوط صدام شده است، در حالى که چنین نیست! امریکا هرگز در پى سقوط صدام نبوده است. امریکا مى‏خواست مقدارى از گرفتارهاى‏هاى او را کم کند و کسى را جاى او بیاورد که بیشتر مردم او را قبول داشته باشند، علما هم هرگز صدام را قبول نداشتند، مردم و علما بودند که صدام را سرنگون کردند و تمام علما و از جمله شخص خود من و آیه‏اللّه‏ سیستانى هرگز مقامات و شخصیت‏هاى برجسته امریکایى را به حضور نپذیرفته‏ایم و گفتیم که از طریق سازمان ملل باید مسائل را مطرح کنید، چون شما کشور ما را اشغال کرده‏اید، ولى اکنون کسانى بى‏اطلاع از مبارزات و میهن پرستى ما و مدعى مبارزه با امریکا و مقاومت برضد امریکا مى‏شوند، در حالى که امریکا، بى‏گناهان را به خاک و خون مى‏کشد.

ما از خون ترسى نداریم، اهل مبارزه‏ایم، ولى از این ناخشنودیم که دوستان ما برخى اوقات چیزهایى را که باید تشخیص دهند، تشخیص نمى‏دهند، ظرف این دو سال، ده‏ها و صدها تن از علما و شخصیت‏هاى علمى و مجاهد به خاک و خون افتادند. باید یادشان را گرامى داریم و از این قبیل حرکت‏ها جلوگیرى کنیم.

آنچه اینک در عراق صورت مى‏گیرد، تروریسم حادى است که با اموال صدام و رسوبات حزب بعث صورت مى‏گیرد و مبارزان و علما و مردم بى‏گناه را هدف مى‏گیرد و به تروریسم کور خود ادامه مى‏دهد. براى نمونه آیه‏اللّه‏ شهید حکیم است که در واقع از او فقط انگشترى ماند و تکه‏تکه شد. این حرکت اقدامى جنایتکارانه از طرف این مدعیان است که با پول صدام و عمل حزب بعث صورت گرفته است.

از جمهورى اسلامى ایران، از رهبرى آیه‏اللّه‏ خامنه‏اى و از همه علما و مردم شریف ایران مى‏خواهم که این حرکت تروریستى را در عراق محکوم کنند، بیانیه بدهند. حرکت تروریستى محکوم است. ما اصلاً در عراق مقاومتى نداریم. یکى از امریکایى‏ها مى‏گفت اگر یک امریکایى را مى‏کشند در مقابل یکصد عراقى کشته مى‏شوند. در نقاطى که
مردم بى‏گناه کشته مى‏شوند، باید محکوم شود. مردم باید بدانند چه توطئه‏هایى در عراق شکل مى‏گیرد و بیگانگان چه اقداماتى صورت مى‏دهند.