نمایش صفحات

پیشنهاد بنیادى محقق براساس این تحقیق، فرهنگ‏سازى به همّت همه‏ى نهادهاى فرهنگ‏ساز جامعه براى ترویج هویت دینى مبتنى بر ایمان در الگوى بومى توسعه است. در این راستا مساجد به عنوان یگانه پایگاه دینى به رسمیت شناخته شده از طرف دین مبین اسلام، «رسالتى» بسیار مهم دارند. بنابراین:

1) میزان آگاهى دست اندرکاران امور مساجد درخصوص تغییرات محیطى و علل آن باید افزایش یابد.

2) تغییر بنیادى در نگرش دست اندرکاران امور مساجد در باره جایگاه دین و مسجد در جامعه براساس مدل هویت دینى مبتنى بر ایمان و ارتباط آن با توسعه باید صورت گیرد.

3) در این راه، از جمله ابزارهاى مهم، استفاده از مدیریت استراتژیک براى مساجد است. بدین علت باید با برنامه‏هاى آموزشى اثر بخش، این مدل به دست اندرکاران امور مساجد آموزش داده شود.

4) پیش شرط فعالیت مساجد به عنوان یک سازمان داوطلبانه، پذیرش مشارکت اثرگذار مردم و اعضا در برنامه‏ریزى و مدیریت آن است. بدین منظور باید ابزارهاى پذیرش، جلب، مدیریت و «رهبرى» مشارکت اثرگذار اعضا در آن، به دست اندرکاران امور مساجد بالاخص ائمه‏ى جماعات آموزش داده شود. آموزشى اثر بخش است که آموزش گیرندگان درباره‏ى مقید بودن مواد مورد آموزش اعتقاد داشته باشند و این امر نیز از طریق نهادینه شدن فرهنگ مشارکت میسر است.