نمایش صفحات

علما، اندیشمندان و شخصیت‏هاى علمى و فرهنگى کشورهاى گوناگون جهان که در روزهاى 29 تا 31 مرداد ماه براى حضور در نوزدهمین همایش بین‏المللى وحدت اسلامى و گرامى‏داشت هفته جهانى مساجد به تهران سفر کرده بودند، با صدور بیانیه‏اى به کار خود پایان دادند. شرکت‏کنندگان در این همایش که ظرف مدت سه روز در چهارده جلسه کارى حقوق، مشکلات و راه حل‏هاى اقلیت مسلمانان در کشورهاى غیر اسلامى را مورد بحث قرار دادند و ابعاد گوناگون آن را در کنار دو جلسه ویژه، که یکى به مسئله فلسطین، لبنان و عراق و دیگرى به جلسه مشترک شوراى عالى و هیئت ریاست مجمع عمومى و کمیته‏هاى وابسته بررسى کردند. در پرتو استراتژى‏هاى تصویب شده در همایش‏هاى پیشین، شرکت‏کنندگان در این همایش نیز اظهار داشتند: حفظ حقوق اقلیت‏هاى اسلامى نیازمند توجه به نقش کلى مساجد، خانواده و فعالیت‏هاى اجتماعى مختلف در چارچوب پاى‏بندى به اصول اسلامى و فرهنگ آن است.

این همایش هم‏چنین از مسلمانان ساکن در کشورهاى غیراسلامى خواست تا به مأموریت بزرگ خود که احیاى تمدن اسلامى بوده، توجه کنند و بر لزوم هماهنگى کامل میان بخش‏هاى گوناگون اقلیت‏هاى اسلامى ساکن در دیگر کشورها تأکید ورزند. تلاش براى تصحیح چهره اسلام و مسلمانان در برنامه‏هاى درسى کشورهاى غیراسلامى توسط یک کمیته تخصص جهت شناسایى توهین‏ها، طرح مفاهیم نادرست و تهیه طرحى به منظور مخاطب قرار دادن طرف‏هاى
مسئول در آن کشورها جهت تصحیح چنین مفاهیمى از جمله مواردى بود که بیانیه این همایش به آن التفات کرد. از سوى دیگر شرکت‏کنندگان این همایش توجه جوانان مسلمان در کشورهاى غیراسلامى و تهیه برنامه‏هاى درسى مطالعه شده جهت حمایت و راهنمائى آنان را خواستار شده و برخوردارى زنان از حقوق طبیعى خود و تلاش براى سرپرستى و هدایت آنها را به عنوان عاملى اثرگذار در توان اقلیت‏ها، مورد تأکید قرار دادند. علماى اسلامى کشورهاى سراسر جهان بر اهمیت مراکز صدور فتوا در کشورهاى غیراسلامى همچون شوراى فتوا و تحقیقات اروپا و نظر هماهنگى میان آنان در حل مشکلات فقهى و اجتماعى بامراعات دستور فقه اولویت‏ها و ضرورت‏هاى زمانى و مکانى تأکید ورزیدند و از کشورهاى غیراسلامى خواستند که به اعتقادات و ویژگى‏هاى مسلمانان کشور خود به عنوان شهروند، همچون سایر شهروندان احترام بگذارند. در این بیانیه آمده است که به‏کارگیرى استراتژى تقریب در زمینه اندیشه‏ها و مذاهب اسلامى و پشتیبانى از قطعنامه‏ها و فتواهاى گروهى از جمله درخواست‏هاى این همایش بود، چرا که مذاهب عمده اسلامى به ارکان و اصول عقیدتى اسلامى ایمان دارند و بخش‏هاى این امت با تکیه بر کتاب و سنت و پیروى از شریعت اسلامى و تلاش براى داشتن وحدت در موضع‏هاى عملى درخصوص چالش‏هاى بزرگى که با آن روبرو مى‏شوند و در اجراى شریعت اسلامى در همه امور زندگى خود همبستگى دارند و اختلاف‏هاى اجتهادى خود را به زمینه‏هاى عملى جهت ایجاد چند دستگى در موضع‏گیرى امت منتقل نمى‏نمایند و سرانجام این همایش ضمن اعلام پشتیبانى خود از مجمع جهانى تقریب مذاهب اسلامى، پذیرش کامل آن را از سوى علما و اندیشمندان و مسؤولان و توده‏هاى مسلمان در همه جا آرزو دارد و خواستار نشر فرهنگ تقریبى میان ایشان است. در باره مسئله فلسطین همایش وحدت اسلامى اعلام کرد که سراسر سرزمین فلسطین سرزمین اسلامى و براى همه مسلمانان عزیز است و رژیم صهیونیستى، غاصب آن، به عنوان سرنیزه استعمار غربى محسوب مى‏شود. نوزدهمین همایش وحدت اسلامى به قهرمانان مقاومت فلسطینى و لبنان درود مى‏فرستد و بر این باور است که این رزمندگان در راه صیانت از شرف امت و غیرت امت در دفاع از کیان آن مبارزه مى‏نمایند. فتنه فرقه‏گرایى جنایات اشغالگران امریکایى در عراق به خواست شرکت‏کنندگان همایش محکوم شد و از علماى شیعه و سنى عراق خواسته شد که میان خود عهدنامه شرف را که بر اصول مشترک تأکید کرده امضا نمایند. همایش وحدت اسلامى موضع‏هاى غربى را که در برگیرنده معیارهاى دوگانه است محکوم کرده است، این معیارهاى دوگانه از یک سو به رژیم صهیونیست اجازه توسعه زرادخانه هسته‏اى نظامى مى‏دهد و از سوى دیگر تحول دانش اتمى ایران را در زمینه‏هاى صلح‏آمیز ـ که در چارچوب کنوانسیون‏هاى بین‏المللى و زیر نظر آژانس بین‏المللى انرژى هسته‏اى انجام مى‏شود ـ ممانعت به عمل مى‏آورد. شرکت‏کنندگان این همایش در بیانیه نهایى نوزدهمین همایش وحدت اسلامى از جمهورى اسلامى ایران به سبب اعلام سال جارى به عنوان سال آشنایى بیشتر مردم با سیرت حضرت رسول اعظم  صلى‏الله‏علیه‏و‏آله سپاسگزارى کردند و خواستار بهره‏گیرى از این سوژه در تعیین موضوع بیستمین نشست وحدت اسلامى شدند.

این بیانیه تصریح کرده است که اعضاى نوزدهمین همایش وحدت اسلامى از رهبر جمهورى اسلامى به لحاظ سرپرستى وى با رهنمودهاى حکیمانه ایشان براى فعالیت جدى کنفرانس جهت تثبیت نشانه‏هاى وحدت اسلامى و حمایت معظم له از مقاومت اسلامى سپاسگزار است.